İcra ve İflas Hukuku Ders Kitabı Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, Prof. Dr. Meral Sungurtekin Özkan, Prof. Dr. Muhammet Özekes, Prof. Dr. Oğuz Atalay  - Kitap
3. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
614
Barkod:
9786050501339
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ders kitabı ihtiyacını karşılamak, öğrenciye hitap edecek hacim ve kapsamda bilgiyi vermek amacıyla hazırlanan bu basıda da asıl amaç, icra ve iflâs hukuku bilgisinin lisans seviyesinde sistematik bir şekilde verilmesi olduğu için gerektiği ve zorunlu olduğu ölçüde uygulamaya ve doktrindeki tartışmalara değinilmiş, bibliyografya, geniş Yargıtay karan atfına ve ayrıntılı tartışmalara yer verilmemiştir.
Bu basıda, geçen basıdan bugüne kadar mevzuatta yapılan değişiklikler kitaba yansıtılmıştır. Özellikle bölge adliye mahkemelerinin göreve başlaması nedeniyle kanun yoluna ilişkin 5311 sayılı Kanun'la yapılan değişiklikler ile 6728 sayılı Kanun'la iflâsın ertelenmesine ilişkin hükümlerdeki değişiklikler kitaba işlenmiştir. Ayrıca geçen basıda gözden kaçan hususlar da düzeltilmiştir.
Kitabın bu basısında da, ana kitapta yazarlar arasındaki işbölümü muhafaza edilmiştir. Kitabın genel sistematiği ve içeriği konusundaki çalışma ortak yürütülmekle birlikte, bu basıda da her bölüm farklı yazarlarca kaleme alınmış ve ilgili bölümlerde yazarı belirtilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra Hukuku
.
İflas Hukuku
.
Konkordato
.
Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması
.
İptal Davası
.
İcra Suçlarının Genel Esasları
Kitapla İlgili Kategoriler