Organik Reaksiyon Mekanizmaları Prof. Dr. Olcay Anaç, Prof. Dr. E. Naciye Talınlı  - Kitap
2. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x24
Sayfa:
458
Barkod:
9781111165253
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
700,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yaşam kimyası olarak da tanımlanan organik kimya sadece kimyacıları ilgilendiren bir alan değildir. Kimyacıların yanı sıra biyologların, moleküler biyologların, tıp ve malzeme alanlarında çalışan araştırmacıların da çok gereksinim duyduğu bir bilim dalıdır. Bu konularda gerçekleştirilen araştırmalarla sayısı her geçen gün çoğalan yaşamsal önemdeki yeni organik bileşikler sentez edilmektedir. Planlanan yeni sentezlerin hedefe ulaşabilme olasılığını arttırmak ise sadece organik reaksiyonların nasıl gerçekleştiğinin anlaşılması ile orantılıdır.
2008 yılında ilk basımı yapılan Organik Reaksiyon Mekanizmaları kitabının hazırlanmasındaki temel amaç mevcut kaynaklardan tamamen farklı ve özgün bir yaklaşımla organik reaksiyon mekanizmalarının açıklanmasını basitleştirmek, anlaşılabilirliğini ön plana almaktır.
Organik Reaksiyon Mekanizmaları kitabı temel organik kimya eğitimi almış ve reaksiyonların mekanizmalarına ilgi duyan lisansüstü ve lisans öğrencilerinin, farklı alt yapıları da olan ve disiplinler arası çalışmalar yapan araştırmacıların kolaylıkla yararlanabileceği bir kaynak eser olarak derleme niteliğinde hazırlanmıştır.
Kitabın ikinci baskısında yeni konular eklenmiş var olanlar konular yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca görsel açıdan da kolay algılanması için renk kullanılmış, formatta da dikkat çekici değişikliklerden yararlanılmaya çalışılmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler