DC – AC Devre Analizi Hüseyin Demirel  - Kitap

DC – AC Devre Analizi

6. Baskı, 
Eylül 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
388
Barkod:
9789755115399
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
700,00
İndirimli (%10):
630,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
DC - AC DEVRE ANALİZİ isimli bu çalışmada, başlangıçta temel kavramlar ve pasif devre elemanları tanıtılmıştır. Devamında doğru akımda elektrik devrelerinin analizi için gerekli olan analiz yöntemleri ve devre teoremleri anlatılmıştır. Daha sonra alternatif akım ve alternatif akımda pasif devre elemanlarının davranışları hakkında bilgi verilmiştir. Bütün bunların yanında pratik uygulamalara ve konularla ilgili çalışma sorularına da yer verilmiştir. Bu eser Mühendislik Fakülteleri, Teknoloji Fakülteleri, Meslek Yüksekokulları için düşünülmüştür.
Elektrik-Elektronik alanında meslek sahibi olmak için, uzmanlaşmak için veya akademik çalışmalar yapmak için öncelikle bu alanın temelini iyi öğrenmek gerekir. Esasında Elektrik-Elektronik gökdelenini ayakta tutan en önemli temel, devre analizidir. Bu kaygıyla hareket ederek ve bu alanda Türkçe kaynak eksikliğini de göz önünde bulundurarak bu eser hazırlanmış.
Bu baskısında da bir önceki baskıda bulunan eksiklikler giderilerek konular daha da detaylandırılmış. Müfredata daha uygun olması için transformatörler ve üç fazlı sistemler adı altında yeni bölümler eklenmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Elektriksel Elemanlar, Semboller, Birimler
.
Akım, Gerilim ve Direnç
.
OHM Kanunu, Enerji ve Güç
.
Seri Devreleri
.
Paralel Devreler
.
Seri–Paralel Devreler
.
Devre Teoremleri
.
Devre Analizi Yöntemleri
.
Kondansatör
.
Bobin
.
Manyetizma
.
Cevap Anahtarları