İnsan Kaynakları Yönetimi Prof. Dr. H. Serdar Öge  - Kitap

İnsan Kaynakları Yönetimi

10. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
432
Barkod:
9786059831758
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
250,00
İndirimli (%10):
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüz iş dünyasının işletmeleri daha önce hiç olmadığı kadar yoğun ve aynı zamanda küresel rekabet ortamında faaliyetlerini sürdürmek durumundadırlar. Küresel ortamda rekabet üstünlüğüne sahip olabilmek ise, işletmedeki insan kaynaklarının bilgi, beceri ve yeteneklerinden tam olarak yararlanılması ve işe dönük moral ve motivasyonlarının sağlanması kısaca onların etkin ve verimli kullanılmalarıyla mümkün olacaktır.
İşte insan kaynakları yönetimi (İKY) tam bu noktada karşımıza çıkmakta ve işletme organizasyonlarının küresel düşünüp yerel davranma stratejileri ile uyumlu amaç ve hedeflerine ulaşmalarında çalışanların nasıl daha yüksek performanslı, etkin, aynı zamanda moral ve motivasyonları yüksek, mutlu ve huzurlu olabilecekleri konusunda aktif rol oynamaktadır.
İşletme organizasyonları için rekabet üstünlüğüne sahip olabilmek, ancak yeni bir düşünce tarzı olarak ifade edebileceğimiz insan kaynakları yönetimi ile mümkün olabilecektir. İnsan kaynakları yönetiminin önemi gerek akademik çevrelerde gerekse de uygulama alanında her geçen gün artmaktadır.
Ülkemizde İnsan Kaynakları literatürüne mütevazi ölçülerde bir katkı sağlamak amacıyla hazırlanan kitap toplam 13 bölümden oluşmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örgütlerde İnsan Kaynakları Yönetimi
.
Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
.
İnsan Kaynakları Planlaması
.
İş Analizi ve İş Dizaynı
.
İnsan Kaynakları Temin ve Seçimi
.
İş Değerlemesi
.
Ücret ve Ücret YönetimiEğitim ve Geliştirme
.
Kariyer Yönetimi
.
Performans Değerleme
.
Sendika – Yönetim İlişkileri
.
İş Güvenliği ve Sağlık
.
Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi