Ekolojik Kriz Etik ve Hukuk Doç. Dr. Zeynep Özlem Üskül Engin  - Kitap

Ekolojik Kriz Etik ve Hukuk

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
210
Barkod:
9789753684453
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın konusunu oluşturan, ekolojik krizle ilgili olarak, insanoğlu her şeyden önce doğaya ve dünyaya verdiği zararı kabul etmeli, bu zararın ekolojik dengeyi ve gelecek nesilleri tehlikeye attığını görmeli ve birçok alanda olduğu gibi hukuk alanında da harekete geçmelidir.
Hukukun ne olduğu sorusuna, hukuk felsefesinde verilen yanıt klasiktir: Hukuk "olan"ı görür, "olması gereken"i tespit eder ve "norm" koyar. Hukukun bu üç unsuru, eserin de planını oluşturmaktadır.
Hukukun nasıl işe yarayabileceğini görmek için birinci bölümde dünyayı tehdit eden tehlikenin ne olduğu ortaya konulmuş.
İkinci bölüm, "olması gereken"in yani değerli olanın ne olduğuna ilişkin tartışmaların yapıldığı bölümdür.
Üçüncü bölümde, ekolojik krizin yarattığı ve yaratma ihtimali olan tehlikeleri bertaraf etmeye yönelik doğru ve adil hukuk kurallarının bulunması için, hukuka dair yeni bir ideolojik alt yapı ve doğa-insan ilişkisinin tasarlanması gerekmektedir. Farklı bir anlayışla kurulan doğa ile insan arasındaki ilişki farklı bir hukuk sistemi yaratacaktır. Bunu başaran ülkelerin anayasal düzenlerinden örneklerin bulunduğu ve aynı zamanda yeni bir insan-doğa tasarımını içeren "doğa dostu" bir evrensel beyannamenin tartışıldığı bir bölümdür.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ekolojik Kriz
.
Etik Tartışmalar: İnsan ve Doğa İlişkisi
.
Ekoloji ve Hukuk
Kitapla İlgili Kategoriler