Metallerin Isıl İşlem Teorisi İlya İsrailoviç Novikov  - Kitap

Metallerin Isıl İşlem Teorisi

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
431
Barkod:
9786051332512
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
294,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta çeliklerin, dökme demirlerin, demir dışı metal ve alaşımlarının ısıl işlem teorisi açıklanmıştır. Su verme, temperleme, yaşlanma, faz dönüşümü ile ilgili yeniden katılaşma, rekristalizasyon öncesi ve rekristalizasyon tavlaması, homojenleştirme, gerilmeyi giderme tavlaması, termo-mekanik işlem, kimyasal-termik ve ısıl işlemlerden metalik malzemelerin yapı ve özelliklerinin nasıl değiştiği ve etkilendiği analiz edilmiştir.
Bu kitap; malzeme anabilim dalı ve metalürji alanında uzmanlaşan üniversite öğrencileri, malzeme mühendisleri, ısıl işlem uzmanları, döküm, kaynak mühendisleri ve metalleri mekanik işlemle şekillendirme üzerinde ihtisaslaşan mühendisler için öngörülmüştür.
Ayrıca, demir ve demir dışı alaşımlar ile metalik malzemeler konularında yüksek lisans ve doktora çalışması yapan araştırıcılara ve üniversite öğretim elemanlarına temel bilgi kaynağı oluşturması amaçlanmıştır.
Bu kitapta açıklanmış olan konular derin fiziki anlam taşıyan teorik temellere dayandırılmıştır. Çoğu terimlerin uluslararası nitelik göstermesi ve Türkçe karşılıklarının bulunmasında zorluklar olması nedeniyle, tam olarak anlaşılması için gayret gösterilmiştir.
Bu kitaptan faydalanan tüm okuyuculara, metal anabilim dalında daha derin ve mükemmel bir bilimsel alt yapıya sahip olma temennisi ile çalışmalarında başarılar dilerim.