Etkili Sunum Teknikleri Prof. Dr. Demet Gürüz, Doç. Dr. Ayşen Temel Eğinli  - Kitap
3. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
168
Barkod:
9786055681845
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Bilgi verirken, ikna ederken, eğlendirirken sunum yapıyoruz aslında. Sunuma ilişkin ne biliyoruz?, Sunumun konusundan, şeklinden, yapılandırılmasından, başlangıcından bitirilmesine, dinleyicilerin analizinden, sunum korku ve heyecanının aşılmasına, sorulara, sesimize, beden dilimize kadar neler öğrenmeliyiz, neler yapmalıyız?
Toplantı var, toplantı yapalım, toplantıda paylaşalım, bilgi verelim, sorun çözelim, motivasyonu arttıralım, yeni fikirler- projeler yaratalım, yönetimi geliştirelim... İş yaşamımızın vazgeçilmez gerekliliklerinden biri, toplantılar... Bir iletişim biçimi, paylaşımların gerçekleştirildiği süreç. Bilgi alışverişinin yanı sıra, duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı, kararların alındığı, sorunların çözüldüğü, diğerlerinin tepkilerinin değerlendirildiği bir ortam. Bu anlamda, toplantı yönetiminin etkinliği, bağlılık, etkililik, hız, memnuniyet, öğrenme gibi olumlu sonuçlar ile katılımcıların paylaşımlarını yararlı kılmaktadır.
Kitabın üçüncü baskısında, etkili sunum anlatımlarının yanı sıra toplantı ve toplanı yönetimi konuları ayrıntılı olarak değerlendirilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sunum Kavramı
.
Dinleyici Analizi
.
Sunum Türleri
.
Toplantı Yönetimi
.
Sunum Türleri – Sunum Biçimine Karar Vermek
.
Sunumun Kapanışı – Konuşmanın Sonuç Bölümü
.
Sunumda Sesin Doğru ve Etkili Kullanımı