Sayısal Haberleşme Sarp Ertürk  - Kitap

Sayısal Haberleşme

3. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
407
Barkod:
9789755114026
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sayısal haberleşme son zamanlarda hızlı bir gelişme göstererek yaşamın her alanında yeni sistem ve uygulamaların geliştirilebilmesini sağlamaktadır. Cep telefonları, sayısal uydu sistemleri ve kablosuz bilgisayar ağları gibi birçok önemli uygulama, sayısal haberleşme sistemlerinde yakın zamanda meydana gelen gelişmelerin bir sonucu olarak kullanıma sunulmaktadır.
Bilim ve teknolojinin neredeyse her alanında olduğu gibi, haberleşme sistemleri konusunda da, ne yazık ki..yeterliTürkçe kaynak bulunmamaktadır. Bu kitap, çok geniş, çok derin ve çok teknik bir alan olan sayısal haberleşme konusunda temel mühendislik seviyesinde bilgiler sağlamayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda sayısal haberleşme sistemlerinde kullanılan temel yöntem ve yaklaşımlar ele alınmakta, yöntemlerin özellikleri, kullanılma gerekçeleri, faydaları ve eksiklikleri üzerinde durulmaktadır.
MATLAB TM program örnekleri sayesinde haberleşme sistemlerinde kullanılan temel yöntemlerin benzetimleri yapılarak kullanılan yöntemlerin somutlaştnılması hedeflenmekte ve sayısal haberleşme sistemleri alanında çalışmak isteyen kişilere bir başlangıç noktası oluşturulması amaçlanmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sayısal Haberleşmeye Giriş
.
Temel Haberleşme Matematiği
.
Analog – Sayısal Dönüşüm
.
Sayısal Tabanbant İletimi
.
Bantsınırlı Kanallardan Sayısal İletim
.
Sayısal Taşıyıcı Modülasyonu
.
Çoğullama ve Çoklu Erişim
.
Kaynak Kodlama