Bağımsız Denetimde Denetim Kalitesi Genel Çerçevesi ve Göstergeleri Prof. Dr. Süleyman Yükçü, Öğr. Gör. Özlem Koçakoğlu  - Kitap

Bağımsız Denetimde Denetim Kalitesi Genel Çerçevesi ve Göstergeleri

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
230
Barkod:
9786059515030
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta FRC, IAASB ve PCAOB' nin denetim kalitesi genel çerçevesi konusundaki yaklaşımları derlenmiştir. PCAOB, denetim kalitesi genel çerçevesini diğer yaklaşımlardan farklı olarak ilk defa matematiksel rasyolar şeklinde tanımlamış, örnek hesaplamalar önermiş ve tüm rasyoların birlikte değerlendirilebileceği bir "balance scorecard" oluşturmuştur. Bununla beraber kitapta denetim kalitesi ilk defa kalite maliyetleri çerçevesinde ele alınmıştır.
Bu kitap bağımsız denetim elemanları, YMM'ler ve SMMM'ler için olmaz ise olmaz nitelikte bir kaynaktır. Bağımsız denetçilere işveren şirketler için de aynı özeliktedir. Bu konularda çalışan akademisyenler için çok sayıda makale ve ötesi anlamındadır. Tüm dünyadaki bağımsız denetçilerin kitabın son bölümünde önerilen matematiksel rasyo göstergelerine çok fazla ihtiyaçları vardır. Çünkü seksen adet olarak önerilen göstergeleri dünya literatüründe başka bir kaynakta bulmak mümkün değildir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Denetim Kalitesi Genel Çerçevesine İlişkin Düzenlemeler
.
Bağımsız Denetim Sürecinde Kalite Maliyetleri
.
Bağımsız Denetim Kalite Maliyeti İlişkisi
.
FRC Denetim Kalitesi Çerçevesi
.
IAASB Denetim Kalitesi Çerçevesi
.
Amerika Kamu Gözetim Kurumu (PCAOB)
.
Denetim Kalitesi Göstergelerinin Gelişim Süreci
.
PCAOB Tarafından Denetim Kalitesi Göstergelerinin Oluşturulması
.
Denetim Kalitesi Göstergelerinin Örneklenmesi