Roma Eşya Hukuku Prof. Dr. Özcan Karadeniz Çelebican  - Kitap
5. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
330
Barkod:
9786055593971
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
350,00
İndirimli (%10):
315,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Bugünkü Kıta Avrupası Özel Hukuku'nun temeli Roma Hukuku'na dayanmaktadır. İsviçre Özel Hukuku da bu hukuk sistemine dahildir. Bu hukuk sistemine dahil olan ülkelerin özel hukukunun mantığını ve felsefesini anlamak için Roma Hukuku'nu öğrenmek gerekir. Bu nedenle Avrupa Hukuk Fakültelerinin büyük çoğunluğunda öğrencilere daha birinci sınıfta özel hukuk formasyonu kazanmaları için Roma Hukuku Dersleri zorunlu ders olarak okutulmaktadır.
Cumhuriyetle birlikte Türk Hukuk Devriminin temel taşları niteliğini taşıyan Türk Medeni Kanunu ve Borçlar Kanunlarımız İsviçre'den alınmış ve 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir. İsviçre ve dolayısıyla Türk Medeni ve Borçlar Kanunlarının temelleri de Roma Hukuku'na dayandığından, Roma Hukuku, Türk Hukuku ve hukukçuları için de araştırılması ve öğrenilmesi gereken önemli bir hukuk dalı haline gelmiştir. Türk Hukuk Fakültelerinde eğitim programlarına Roma Hukuku Derslerinin girmesi bu şekilde başlamıştır.
Roma Hukuku eğitimi bu alanda araştırmaların yapılmasını ve eserlerin yaratılmasını gerektirir. Bu araştırmaları yapan ve eserler yaratanların başında ismini saygıyla anmamız gereken Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Roma Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi sayın Prof. Dr. Özcan Karadeniz Çelebican hocamız yer almaktadır. (Sunuştan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Eşya Hukukunun Konusu, Kapsamı ve Roma Eşya Hukuku Kavramı
.
Mülkiyet
.
Sınırlı Ayni Haklar