İşveren ve İşveren Vekilinin İş Kazasından Doğan Cezai Sorumluluğu Çağla Erdoğan  - Kitap

İşveren ve İşveren Vekilinin İş Kazasından Doğan Cezai Sorumluluğu

1. Baskı, 
Ağustos 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
217
Barkod:
9786050501179
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşverenin ve işveren vekilinin iş kazalarından doğan cezai sorumluluğu belirlenirken, iş hukuku kurum ve kavramları büyük önem taşır. Esasen iş hukuku alanına ait olan bu çalışmada bir iş kazası gerçekleştikten sonraki soruşturma ve kovuşturma evrelerine ait bütün sü¬reç değil, cezai sorumluluğun belirlenmesine ilişkin temel konular ele alınmaya çalışılmıştır.
Bu nedenle, çalışmada öncelikle işveren ve işveren vekili kavramlarına; kısaca "iş güvenliği profesyonelleri" olarak ifade edilecek olan ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği görevlendirilmesi gereken iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin işveren vekili niteliği taşıyıp taşımadığı sorununa ve bu kişilerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlama görevlerine; kaza ve iş kazası kavramlarının hukukun çeşitli dallarındaki anlamlarına yer verilmiş, böylece çalışmanın temel kavramları açıklanmıştır.
Daha sonra işveren ve işveren vekilinin cezai sorumluluğu bağlamında öldürme ve yaralama suçlarının maddi unsurlarına, failine ve manevi unsuruna ilişkin açıklamalara Yargıtay kararları ışığında yer verilmiştir. Son olarak, inceleme konusu bakımından özel önem taşıyan ceza muhakemesi kurumları ile cezanın belirlenmesine ilişkin konular ele alınmıştır.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşveren ve İşveren Vekili
.
İş Kazası
.
İşveren ve İşveren Vekilinin Cezai Sorumluluğu
Kitapla İlgili Kategoriler