Türk Ceza Kanununda Çocuk Düşürtme ve Çocuk Düşürme Suçları Dr. Salih Oktar  - Kitap

Türk Ceza Kanununda Çocuk Düşürtme ve Çocuk Düşürme Suçları

1. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
274
Barkod:
9786051524450
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın başında, çocuk düşürtme ve çocuk düşürme ile gebeliğin sona erdirilmesi temel kavramları açıklanmış, ardından ceninin hukuki statüsü ve ceza hukukunca korunmasına yer verilmiştir.
Devamında konunun İnsan Hakları Hukuku boyutu ele alınmış, bu çerçevede Birleşmiş Milletler Örgütü bünyesinde hazırlanan uluslararası sözleşmelere değinildikten sonra, özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına da ayrıntılı bir şekilde yer verilip, değerlendirmeler yapılmıştır.
Bu geniş altyapıya dönük açıklamalardan sonra mevzuatımızda yer alan ve kitabın temel konusunu oluşturan çocuk düşürtme ve düşürme suçları ayrıntılı bir şekilde ele alınıp değerlendiriliyor. Son olarak ise, çocuk düşürtme ve düşürme suçlarıyla ilgili Ceza Muhakemesi Hukuku sorunlarına yer veriliyor. Böylece soruşturma ve kovuşturma şartları ve bu suçlarda görevli mahkemenin belirlenmesi konusu yanında bu suçların yurtdışında işlenmesi durumundan kaynaklanacak sorunlara da Milletlerarası Ceza Hukuku başlığı altında bazı açıklamalarda bulunuluyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler