Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı Şener Çelepçıkay  - Kitap

Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
215
Barkod:
9786053151104
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
410,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı uluslararası ticaretin içinde bulunan her seviyede insanı yakından ilgilendiren bir alan olma hüviyetini kazanmıştır. Bir taraftan "Teslim Şekilleri" veya "Akreditif gibi tüm dünyada ortak olarak uygulanan araçlar yanında, milli mevzuatımızın uymayı zorunlu kıldığı "Nakit Para Kontrolleri" gibi yerel düzenlemelerin de gereği gibi biliniyor olması önem arz etmektedir.
İşte bu amaçla "Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı" adlı bu eser uzun yıllar sektör tecrübesi bulunan bir profesyonel tarafından hazırlanmış bir çalışmadır. Bu eser öncelikli olarak Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı bölümlerinden "Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı"na yönelik hazırlanmış olmakla birlikte kitapta bulunan "Kambiyo Mevzuatı", "Gümrük Rejimleri", "İthalat Mevzuatı", "İhracat Mevzuatı" ve "Gümrük ve Dış Ticaret" konularında bu alanlarda araştırma yapanlara kaynaklık yapabilecek nitelikte bir eserdir.
Bu çalışmayla Türk parası ve dövizin yurda giriş ve çıkışı, menkul/gayrimenkul kıymetler ve krediler ile ilgili mevzuat yanında, ithalatta kota ve tarife kontenjanı, genelleştirilmiş tercihler sistemi, ihracat yöntemleri, akreditif usul ve çeşitleri, teslim ve ödeme şekilleri, gümrük rejimleri, eşyanın gümrük kıymeti vb. dış ticaret uygulamaları basitçe ve güncel durumuyla istifadeye sunulmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kambiyo Mevzuatı
.
Gümrük Rejimleri
.
İthalat Mevzuatı
.
İhracat Mevzuatı
.
Gümrük ve Dış Ticaret
.
Kaçakçılık Mevzuatı