Kamu ve Özel Sektör Yönetimi İçin Yönetim Sözlüğü Prof. Dr. M. Akif Özer  - Kitap
Kamu ve Özel Sektör Yönetimi İçin

Yönetim Sözlüğü

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
632
Barkod:
9786051464640
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
70,00
İndirimli (%10):
63,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
2. baskı Yeni Baskı
Eylül 2021
279,00
279,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Sözlük genel olarak bir dilin veya dillerin kelime haznesini, söyleyiş ve yazılış şekilleriyle veren, kelimenin kökünü esas alarak, bunların başka unsurlarla kurdukları sözleri ve anlamlarını, değişik kullanışlarını gösteren eserlere denilmektedir. Sözlüklerin en önemli özellikleri kelimelerin anlamlarını veya farklı dillerde ki anlamlarını açıklayabilmeleridir.
Bu bu çalışma; klasik bir sözlük gibi olmasa da literatürde ihtiyaç duyduğumuz akademik yönü olan güncel yönetim sözlüğü eksikliğini gidermek için hazırlanmıştır. Çok sayıda akademisyenin yoğun emekleriyle oluşturulan çalışma, hem özel sektör yönetiminde hem de kamu sektörü yönetiminde karşımıza çıkan/çıkacak yönetim terimleri ile ilgili temel bilgileri okuyucuya sunmayı hedeflemektedir.
Günümüzde her alanda yaşadığımız değişim süreci, doğal olarak yönetim sürecini de gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe yoğun bir şekilde etkilemektedir. Siyasi, toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda hızlı ve etkileşimli yaşadığımız bu değişim süreci; yönetimde, çabuk hareket etme, hızlı karar alma, yönetime dinamik ve daha esnek bir yapı kazandırma, değişen ve gelişen koşulların ortaya çıkardığı toplumsal taleplerin karşılanması amacına yönelik bir yapı oluşturma gibi süreçleri gündeme getirmiş ve adete tüm yönetim yapılarını bu alanda değişime zorlamıştır. Bu süreçte değişimle birlikte karmaşıklaşan yönetim sürecini anlamak ise oldukça zorlaşmıştır. Kamu ve özel sektörde yönetim kademelerinde yer alanlar ya da alacak olanlar, bu alanda akademik çalışma yapanlar, söz konusu alana ilgi duyan uzman ve araştırmacılar, kendilerine yönetimle ilgili çok sayıda temel bilgiyi içeren çalışmalara ulaşmakta zorlanmaktadırlar. Bu nedenle bu alanda kapsamlı çalışma eksikliğinin de etkisiyle, bizleri bu boşluğu doldurma yönünde motive etti ve elinizdeki bu çalışma ortaya çıktı.
Söz konusu amaçlara hizmet edebilmek için hazırladığımız çalışmamız, onsekiz yazar tarafından hazırlanan oniki bölümden oluşmaktadır. Bazı bölümler tek, bazı bölümler ise iki yazar tarafından kaleme alınmıştır. Yönetim Sözlüğümüz kapsamında her bölümde 65 kavram olmak üzere toplam 780 kavram incelenmiştir. Oldukça ayrıntılı incelenen kavramlar gerek özel sektör yönetiminde gerekse de kamu sektörü yönetiminde araştırmacılara, yöneticilere, uzmanlara yaptıkları çalışmalarda büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca çalışmamız başta kamu yönetimi bölümleri olmak üzere iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin tüm bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin söz konusu alanda ihtiyaç duyacakları güncel sözlük eksikliğini de giderecektir. Teknik alanlarda lisans eğitimi alıp, yönetim formasyonunu tamamlamak isteyenler için de kamu ve özel sektör yönetimi ile ilgili temel bilgilere erişilmesi açısından büyük kolaylık sağlayacaktır.