Mülteci Koruma Siyaseti ve Pratiği Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Alexander Betts, Gil Loescher  - Kitap

Mülteci Koruma Siyaseti ve Pratiği

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786054763528
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
97,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mülteci Koruma Siyaseti ve Pratiği / BMMYK adlı kitap; zorunlu göç ve insani yardım konusunda 60 yılı aşkın bir süredir dünyanın en etkili uluslararası örgütünü mercek altına alıyor.
Mülteci Koruma Siyaseti ve Pratiği / BMMYK, kapsamlı bir araştırma ve tarihsel incelemeye de dayanıyor. Kitap, siyaset bilimi ve mülteciler üzerine hem kuramsal hem de uygulamalı çalışmalarıyla tanınan Alexander Betts, Gil Loescher ve James Milner'ın ortak çalışması. Hem küresel siyaset hem de insani durumlar açısından kurum tarihini ve çalışmalarını ayrıntılı bir biçimde irdeleyen yazarlar, köklü bir geçmişe sahip bu insani yardım kuruluşunun mülteci sorununa nasıl yaklaştığına eleştirel bir gözle bakmayı da ihmal etmiyor. Örgüt, hangi dönemlerde neden daha geri planda kaldı? Bağışçı devletlerin çıkarları ile temel görevi arasındaki dengeler örgütün kararlarını ve çalışmalarını nasıl etkiledi?
Kitap, uluslararası ilişkiler ve mülteci sorunuyla ilgilenen öğrenciler, araştırmacılar ve uzmanlar için temel bir okuma niteliğinde.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mültecilere Yönelik Uluslararası İlginin Kökenleri
.
Soğuk Savaş Döneminde BMMYK, 1950–1991
.
Soğuk Savaş Sonrası Dönemde BMMYK
.
BMMYK Yetkisinin Siyaseti ve Uygulaması
.
Küresel Bir Kurum Olarak BMMYK
.
Yeni Sorunlar
Kitapla İlgili Kategoriler