Mühendisler İçin Ergonomi (İşbilim) Fatih C. Babalık  - Kitap

Mühendisler İçin Ergonomi

(İşbilim)

5. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
620
Barkod:
9786059666398
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ergonomi (İşbilim) özellikle işgören ile teknik sistem arasındaki ilişkiyi inceleyen ; sayılar ve birimlere dayanarak iş ve işyeri düzenlemeleri yapan; ana amacı insanın özellikleri, yetenek ve beklentilerine uygun iş düzenlemelerini gerçekleştirmek olan, uygulamaya yönelik bir bilim dalıdır.
Bu alanda çalışan tıp ve fizyoloji öğrenimi görmüş işbilimciler işin insan bedeninde oluşturduğu etkileri incelerler, sosyal bilim kökenli işbilimciler ve psikologlar ise iş davranışı, motivasyon, personel seçimi gibi konulara yönelirler. Bu alanda çalışan mühendisler ise iş analizi, iş organizasyonu, iş güvenliği, iş yeri düzenleme sorunlarıyla ilgilenirler.
Özellikle mühendisler için hazırlanan bu kitapta iş – insan – performans arasındaki bağ, yük ve zorlanma arasındaki ilişki, işin çevre koşullarının iş yaşamına etkisi etraflı biçimde inceledikten sonra, iş sistemlerinde insan–makine arakesitlerini tanıtılmış; kitabın ikinci bölümünde de ergonomik iş ve işyeri düzenlenmesini , işyerinde insanı en çok yoran yük kaldırma ve taşıma olayını irdelemiş, uluslar arası önerileri anlatılmış, çeşitli iş düzenleme yöntemleri, monotonluk, stres, yaşlılık konularını ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşbilim Ergonomi
.
İşbilim Açısından İnsan
.
İnsan ve Performans
.
Enerjiye Dayanan İşler
.
Çalışan İnsanın Enerji Gereksinimi
.
Mental Faaliyetler
.
İşyerinde Bedenin Konumu
.
Yorulma ve Mola
.
Çevre Faktörlerinin İş Yaşamına Etkisi
.
Klima
.
Ses – Gürültü
.
Mekanik Titreşim