Muhasebede Dönem Sonu İşlemleri Prof. Dr. Sami Karacan  - Kitap

Muhasebede Dönem Sonu İşlemleri

5. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
386
Barkod:
9786055936686
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
440,00
İndirimli (%10):
396,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Muhasebede dönem sonu işlemleri, çeşitli nedenlerle muhasebe bilgilerine ihtiyaç duyan çevrelere mali bilgi vermede bir araç olan mali tabloların daha kolay ve mevzuata uygun şekilde düzenlenmesi açısından büyük önem taşır.
Ülkemizde 1.1.1994 tarihinden itibaren Tekdüzen Hesap Planının uygulanmasının zorunlu hale gelmesi de muhasebede dönem sonu işlemlerinin öneminin artmasında bir diğer etkendir.
Bu önemden hareketle yola çıkılan ve muhasebede dönem içi işlemlerinin devamı niteliğindeki bilgilerden oluşan bu çalışma muhasebede dönem sonunda yapılacak işlemlere ilişkin ana konuları içermektedir.
Ayrıca yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği (MSUGT) çerçevesinde 1.1.1994 tarihinden itibaren geçerli olan Tekdüzen Hesap Planının (THP) uygulanmasında önemli değişiklikler oluşturacak olan Türkiye Muhasebe-Finansal Raporlama Standartları (TMS-TFRS) da dikkate alınarak bu konuyla ilgili güncel bilgiler de çalışmaya ilave edilmiş ve çalışmanın kapsamı genişletilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe – Envanter – Değerleme ve Kar Kavramları
.
Tekdüzen Hesap Çerçevesi – Hesap Planı ve Muhasebe Hesaplarında Dönem Sonu İşlemleri
.
Mali Toblolar
.
Çözümlü Örnekler