Kiracıdan Kaynaklanan Sebeplerle Konut ve Çatılı İşyeri Kiralarında Sözleşmenin Sona Ermesi Yusuf Can Delipınar  - Kitap

Kiracıdan Kaynaklanan Sebeplerle Konut ve Çatılı İşyeri Kiralarında Sözleşmenin Sona Ermesi

1. Baskı, 
Aralık 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
149
Barkod:
9786051524511
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk Borçlar Kanunu'nun 352. maddesinde, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracıdan kaynaklanan sebeplerle sözleşmenin sona ermesi düzenlenmektedir. 352. maddede kira sözleşmesinin kiracıdan kaynaklanan nedenlerle sona ermesi için üç tane neden öngörülmüştür.
Bunlardan birincisi, kiracının kiraya verene yazılı olarak konut veya çatılı işyerini belirli bir tarihte boşaltmayı taahhüt etmiş olmasıdır. İkinci neden, kiracının kira bedelini zamanında ödememiş olması nedeniyle, bir kira yılı içinde kiracıya iki haklı ihtar gönderilmiş olmasıdır. Üçüncü neden ise, kiracının veya eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde konutu olmasıdır. Bu sona erme sebebi, kanunun düzenlenişi bakımından sadece konut kiraları için uygulanabilecektir. Çatılı işyeri kiralarının bu sebeple sona erdirilmesi mümkün değildir.
Bu çalışmada, yukarıda sayılan nedenlere dayalı olarak kira sözleşmesinin sona ermesinin doktrinde ve Yargıtay uygulamasında aranan şartları detaylıca incelenmiş, bu konudaki farklı görüşlere yer verilmiştir. Uygulama açısından da yararlı olacak bu eserde, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 352. maddesinin, kira hukukumuza getirdiği yeniliklere de değinilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kira Sözleşmesine İlişkin Genel Değerlendirme
.
Yazılı Tahliye Taahhüdü
.
İki Haklı İhtar Nedeniyle Tahliye
.
Kiracının veya Eşinin Aynı İlçede Konutunun Olması